top of page

Suomen TOP 10 lauletuimmat karaokekappaleet



Suomalaiset ovat kiistatta intohimoista karaokekansaa. Karaokea on laulettu Suomessa jo yli 30 vuotta ja karaokehuuma ei näytä loppuvan.


Kokosimme listan suomalaisten suosimista karaokelauluista, jotka ovat vuodesta toiseen lauletuimpien kappaleiden kärjessä.


Tässä ne siis ovat - Suomen suosituimmat karaokekappaleet TOP 10 🤩


Sija 10 - Hilma ja Onni - Jaakko Teppo


Kappale julkaistiin vuonna 1980 ilmestyneellä albumilla Ruikonperän multakurkku ja sen on esittänyt artisti Jaakko Teppo.


Artisti on itse kertonut, että ajatus kappaleen tekstiin syntyi krapulassa eräänä varhaisena sunnuntaiaamuna. Jaakko Teppo pitää tekstiä edelleen uransa parhaimpana, vaikka hän olikin sitä kirjoittaessaan alle parikymppinen.



Kappale on vuosi toisensa jälkeen edelleen suomalaisten karaokesuosikkien TOP 10 listalla 😊

Sija 9 - Joutsenlaulu - YÖ


Joutsenlaulu on YÖn kenties tunnetuin kappale ja samalla myös yksi suomalaisen rock- ja populaarimusiikin kaikkien aikojen merkittävimpiä lauluja. Se on julkaistu vuonna 1984 albumilla Nuorallatanssija.


Kappaletta on ruodittu myös suomalaisessa mediassa useita kertoja ja viimeisin kohu oli vuoden 2017 Vain elämää -ohjelman yhteydessä, kun artisti-laulaja Samu Haber teki oman versionsa hitistä.


Kappale on ollut historiansa aikana TOP 10 listalla ylempänäkin, mutta se on edelleen suomalaisen karaoken kestosuosikki.

Sija 8 - Andre - Marita Taavitsainen


Tämä kappale julkaistiin vuonna 1998 Salainen Puutarha nimisellä albumilla. Kappaleen on säveltänyt Kari Litmanen ja sen on sanoittanut Jari Nikkinen.


Kappale oli Marita Taavitsaisen uran kannalta erittäin merkittävä ja hän esitti sen myös Syksyn sävel -kilpailussa vuonna 1998 voittaen koko kisan.


Salainen Puutarha -albumi myi platinaa muutamassa kuukaudessa, joten ei ole ihme, että tämä kappale on edelleen suomalaisten karaokelaulajien suosiossa 😊

Sija 7 - Sininen Huivi - Souvarit


Sininen Huivi on Souvarit-iskelmäyhtyeen yksi tunnetuimmista kappaleista. Yhtye on perustettu vuonna 1978 ja se esiintyy edelleen, vaikkakin ei alkuperäisellä kokoonpanolla.


Sininen Huivi ei ole välttämättä kaikille suomalaisille niin tuttu kappale, mutta se pysyy vuosi toisensa jälkeen karaoken TOP-listojen puolen välin tienoilla.

Sija 6 - Levoton Tuhkimo - Dingo


Tämä kaikkien tuntema hitti on syntynyt vuonna 1984 Pertti Neumannin kynästä. Kappaleesta on tehty lukuisia eri versioita ja sitä on kuultu monien eri bändien keikkaseteissä genrestä huolimatta. Tämä jo yksinään kertoo kappaleen massiivisesta suosiosta koko Suomen kansan keskuudessa. Kappaleen kuuluisan kosketinsoitinriffin on säveltänyt Tuomo Vähä-Pesola.


Tämä kappale puksuttaa tasaisesti karaoken TOP-listoilla ja todennäköisesti se tulee pysymään siellä vielä hyvin pitkään.



Sija 5 - Viidestoista Yö - Juice Leskinen


Juice levytti kappaleen vuonna 1980 ja se on sijoittunut parhaimpien kappaleiden yleisöäänestyksissä korkealle vielä 2000-luvullakin.


Kappale syntyi artistin kovan kahden viikon ryyppyputken päätteeksi. Kappaleen sävy ja tunnelma ovat positiivisia, vaikka teksti onkin lopulta hyvin synkkä ja koskettava.

Viidestoista Yö on Juicen yksi suosituimmista lauluista ja siksipä se varmasti on myös suomalaisten karaokelaulajien kestosuosikki.

Sija 4 - Autiosaari - Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani


Autiosaari-kappale julkaistiin juhannuksena 2016 ja samana jouluna se oli soitetuin radiobiisi koko Suomessa. Bändin jäsenten mukaan heidän kaverinsa kommentoivat tuolloin, että kappale tuli radiosta koko ajan ja tilastot myös vahvistivat tämän.


Kappale oli erittäin merkittävä myös yhtyeen uralle ja se nousikin alta aikayksikön bändin kovimmaksi keikkaralliksi.


Biisi nojaa vahvaan rytmiin sekä kirpeään tekstiin, joka tekeekin siitä karaoken tykätyn suosikin.

Sija 3 - Kotiviini - Anna Hanski


Hanskin suomeksi levyttämä Kotiviini on käännösiskelmä amerikkalaisen countrylaulajan ja lauluntekijän Lee Hazlewoodin kappaleesta Summerwine. Tunnetuksi kappaleen teki aikoinaan laulaja Nancy Sinatra ja Anna Hanski teki siitä oman versionsa vuonna 1993.

Kappaleen on duetoinut Anna Hanskin kanssa Vilperin Perikunta -yhtyeen Paavo Vilperi.


Kappaleen alkuperäistä versiota on striimattu Spotifyssa jo lähes 1,5 miljoonaa kertaa, mikä on varsin hyvä saavutus näinkin vanhalle klassikolle.


Kotiviini on pysynyt vankasti suomalaisen karaoken TOP viiden kärjessä lähes joka vuosi.

Sija 2 - Paratiisi - Rauli Badding Somerjoki


Tämän klassikon suosio ei varmasti yllätä ketään. Rauli Badding Somerjoki mietti yli kaksi kuukautta sanoja Paratiisi-kappaleen toiseen säkeistöön - ja pohtiminen selkeästi kannatti 🙏


Badding sai tekstin muokattavakseen kirjailija Arja Tiaiselta ja teki kappaleen sävellyksen loppuun yhdessä Tiaisen sekä säveltäjä Antero Jakoilallan kanssa.


Loppu onkin historiaa, sillä Paratiisi on ollut useana vuonna Suomen soitetuin kappale niin livenä kuin mediasoitossakin. Siksipä se löytyy myös Suomi-karaoken TOP-listojen kärkisijoilta.

Sija 1 - Lapin Kesä - Vesa-Matti Loiri


Lapin Kesä on alunperin Eino Leinon kirjoittama runo, jonka sävelsi kappaleeksi Kaj Chydenius. Teos julkaistiin vuonna 1966 ja sen tulkitsi levylle laulaja Vesa-Matti Loiri.


Lapin Kesä -kappaleesta tehtiin uusi versio vuonna 1978 Perttu Hietasen ja Taisto Wesslinin toimesta ja tulkitsijana oli jälleen Vesa-Matti Loiri. Hietasen ja Wesslinin sävellys on nykyisin Chydeniuksen versiota tunnetumpi.


Lapin Kesä on suomalaisten karaokelaulajien kiistaton suosikki. Se hallitsee suosituimman karaokekappaleen paikkaa selvällä erolla toisena olevaan Paratiisi-kappaleeseen.


Lapin Kesä sopii suomalaiseen sielunmaisemaan ja kappale koskettaa eri sukupolvia tehden siitä ikivihreän klassikon, jota lauletaan hurjia määriä joka puolella Suomea. Tämä kappale todellakin ansaitsee ensimmäisen sijan tällä TOP 10 -listalla 👑

Siinä ne olivat - Suomen lauletuimmat karaokekappaleet TOP 10 😊

Tilastot perustuvat Maestro Pro-ravintolaviihdejärjestelmän dataan, joka on käytössä yli 1400 ravintolassa ympäri Suomea. Maestro Pro on toimialan markkinajohtaja, joten näin kattavaa dataa suomalaisten karaokekäyttätymisestä ei ole muualta saatavissa. Tämän kirjoituksen tilastot ovat vuosilta 2018 ja 2019.


Muut lähteet:

bottom of page